Nika Kovač JE sistem

Nika Kovač je rojena z zlato žlico v ustih, redno zaposlena brez dneva delovnih izkušenj na vodilno mesto v javnem sektorju, ki ga opravlja na daljavo iz Amerike, kjer je na politični štipendiji. Malo ljudi v naši državi ima (po zaslugi elitnih staršev) toliko medijske moči.

Če vas prvi odstavek spominja na siceršnje prakse v naši državi, je to zato, ker Nika Kovač ni nobena upornica-Nika Kovač JE sistem.

Naivni mladi, ki bi se identificirali z njo, bi na koncu spali v kapsuli, jedli hrošče in vse kar bi ustvarili-plačali državi v davkih, da se bodo lahko od zgoraj takšni, kot je Nika Kovač pretvarjali, da so jim enaki. Identificirati se z Niko Kovač je zanje slepa ulica-ker nimajo zaledja Nike Kovač.

Njej nikoli ne bo treba ustvariti 300.000 evrov za stanovanje. Njej se za dobro službo ne bo treba truditi. Mladi morajo ravnati drugače, če želijo kadarkoli izenačene pogoje igre z njo.

Nika je pač zvezdniška hči, kot Greta Thunberg. Vsak teden je na TV, ker kvaka iste pravljice, ki jih uredniki kvakajo že desetletja. Ne zato, da bi kaj spremenili, ampak da se slučajno kaj ne bi spremenilo.

Toda…kje je Greta zdaj, ko zaradi preteklih zablod cene energije divje rastejo? No, tudi Nika bo takrat, ko bodo prišli računi za neosocializem…najbrž daleč od oči medijev…v luksuzni vikendici svojih staršev.

Njo, bohemske urednike največjih medijev, njihove lastnike in plačnike pravzaprav zanima oz. želijo od vas le eno stvar-da ste tiho in ubogljivo delate zanje.

Njihov socializem ni za vas. Njihov socializem je zanje.

Človek, ki se mu v življenju ni treba pritegniti, se v dolgočasju začne ukvarjati z luksuznimi problemi. Začne misliti, da je nekaj več. Da vidi stvari, ki jih drugi ne. V resnici pa so le vse tisto, kar drugi okoli njega počnejo, ker morajo, zanj že naredili starši.

Življenje me je o teh ljudeh naučilo eno stvar-

Ni hujše pošasti med ljudmi od odraslega otroka, ki začne zgubljati tisto, za kar je bil vzgojen, da mu pripada in se potapljati med običajneže, ki jih je doslej zaničeval.

Zato tisti nad trgom tako vreščijo na one na trgu.

Pamet v roke. Ti ljudje ne rabijo v življenju nič ustvariti, ker že vse imajo. Vi pa krvavo potrebujete priložnost, da tekmujete s svojo pridnostjo in sposobnostmi. Ker drugega nimate. Da gradite tisto, kar si lahko privoščite. Da vas v tržni tekmi ne obdavčijo do grla.

Vi niste oni…vi ste “raja”. In če boste sledili Nikam, bodo “raja” tudi vaši otroci, če jih boste sploh kdaj imeli.