Nevarnost, ki preži nad prebivalci Brezna

Zadnje dni na Koroškem odmeva huda prometna nesreča, ki se je pripetila pri Breznu v občini Podvelka. Pobočje, pod katerim je skala minuli torek vzela dve življenji, je zaradi plazu Štimpah že od nekdaj označeno za plazovito in nevarno.

V torek, 30. oktobra, v času obsežnega neurja, se je na cesti Dravograd-Maribor pri naselju Brezno zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. Razlog za nesrečo s smrtnim izidom je bila večja skala, ki je padla na cesto v času, ko sta se 80-letni voznik in 76-letna voznica. Nato je v skalo trčil še 23-letnik. Zaradi nesreče in možnosti padajočih skal je bila cesta zaprta dlje časa, urejen je bil obvoz.

Tragičen dogodek se je pripetil le kakšnih sto metrov od plazu Štimpah, ki visi nad Breznom in ki se lahko preobrazi v največjo naravno katastrofo v občini Podvelka.

Mirujoča naravna katastrofa

Kot plaz Štimpah opisuje Regijski načrt ukrepanja ob sprožitvi plazu »Štimpah« v občini Podvelka iz leta 2003, ta leži približno pol kilometra od Brezna proti Dravogradu. Premiki plazu so v preteklosti že bili zabeleženi. Leta 1972 so se pojavile prve razpoke v strmem pobočju, registrirane so bile kot prvi manjši plaz. Ta se je ustavil le 50 metrov od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, kot opredeljuje regijski načrt ukrepanja ob sprožitvi, ažuriran leta 2007, pa bi lahko morebitni novi premiki rezultirali v naravni katastrofi, ki bi pod sabo pokopala tamkajšnje prebivalce.

Zadnje premike so zabeležili leta 1991 po potresu, opisuje regijski načrt ukrepanja. »Verjetnost, da sedanji plaz preide v hiter podor, je precejšnja. Vse objekte in življenja ljudi, ki se nahajajo na pobočju pod plazom moramo imeti zato za hudo ogrožene in sprejeti ustrezne ukrepe,« je med drugim zapisano v načrtu.

Voznike je opozarjal semafor

Nekaj ukrepov je sicer na plazu v preteklosti že bilo, na cesti je stal tudi semafor – ta bi v primeru premikov voznike opozoril z rdečo lučjo. Leta 2001 je državni zbor plaz umestil v Nacionalni program varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in ga označil kot potrebnega sanacije, pred leti pa je bil Štimpah tudi pogosta tema na sejah občinskega sveta občine Podvelka. Leta 2009 je svetnik Janez Otorepec na eni izmed sej predlagal, da bi lahko to območje nadzorovali redarji, plaz je označil za največjo naravno nesrečo, ki se lahko pripeti občini. Večjih težav in nesreč zaradi plazu sicer do danes ni bilo, tudi semaforja že dolga leta ni več. A pobočje kljub mirovanju ostaja nevarno za prebivalce in za mnoge voznike, ki potujejo po edini povezavi Koroške s Štajersko.

JP