Neurje na Koroškem povzročilo številne nevšečnosti

Obilne padavine z močnim vetrom so včeraj na Koroškem povzročile številne nevšečnosti. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o poplavah, plazovih in prometni nesreči.

 

Ob 21.50 je neurje z močnim dežjem in vetrom zajelo občino Slovenj Gradec. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so iz kletnih prostorov oddelka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec izčrpali meteorno vodo. Gasilci PGD Turiška vas so posredovali na dveh lokacijah v Mislinjski Dobravi. Iz kleti stanovanjskega objekta so izčrpali vodo na drugi lokaciji pa so skupaj z gasilci PGD Slovenj Gradec prekrili del strehe stanovanjskega objekta.

Ob 23.16 je v Javorju, občina Črna na Koroškem, zaradi nanosa zemljine in visoke meteorne vode na cesti ostal ujet voznik osebnega vozila. Iz plazu so vozilo potegnili gasilci PGD Črna na Koroškem, nanose na cesto pa bo s pomočjo delovnega stroja odstranilo cestno podjetje VOC Celje.

Na Pohorski cesti v Mislinji je zaradi močnea dežja, proti stanovanjskemu objektu spolzela zemljina. Gasilci PGD Mislinja so zemljino v velikosti 10 x 20 m prekrili s folijo.

Ob 05.14 se je na cesto Dravograd-Trbonje, občina Dravograd, podrlo drevo. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Delavci cestnega podjetja VOC Celje so iz ceste Radlje-Radeljpas odstranili podrto drevo.