Nekdanji nogometaš Dravograda Robert Pevec na sodišču priznal krivdo

Sedmega maja letos je Koroško in Slovenijo pretresel grozljiv umor. Nekdanji član slovenske nogometne reprezentance U17, U20 in U21 ter Dravograda, 38-letni Robert Pevec, je brutalno napadel svojo pet let mlajšo ženo, ki je naslednje jutro v slovenjgraški bolnišnici umrla. Pevec je imel v času umora sicer prepoved približevanja. Vzrok za umor naj bi bilo hudo ljubosumje.

 

Na današnjem predobravnavnem naroku na sodišču v Slovenj Gradcu je okrožna državna tožilka Branka Brinar pred tem predstavila sklenjen sporazum o priznanju krivde. Sodišče je za kaznivo dejanje umora v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti Robertu Pevcu izreklo kazen zapora v višini 19 let in pol, za kaznivo dejanje nasilja v družini v mesecih pred umorom pa eno leto zaporne kazni. Skupno mu je izreklo enotno kazen 20 let zapora. Sodba sicer še ni pravnomočna, Pevec pa se je strinjal, da s prestajanjem zaporne kazni začne že pred pravnomočnostjo sodbe.

Pevec je na sodišču dejanje iskreno obžaloval. Dejal je, da ve, da ni opravičila za to, kar je storil in da mu je žal za vse trpljenje, ki ga je povzročil družini pokojne in njunima otrokoma. Za otroka sicer skrbita stric in babica.