Natečaj sodobne umetnosti Kluba koroških študentov in Galerije Ravne

Klub koroških študentov (KKŠ) in Galerija Ravne (KGLU) že peto leto zapored organizirata natečaj sodobne vizualne umetnosti. V preteklih treh letih je umetniški natečaj pod imenom Koroška, kdo si? iskal mlade koroške umetnike, leta 2022 pa smo se v okviru praznovanja 70 let delovanja KKŠ odločili, da koroško krajino odpremo celotni Sloveniji. Z letošnjim letom smo natečaj preimenovali v Forma viva Ravne+ in ga razširili še v sosednje države.

 

Natečaj, katerega tema ni določena, je tudi letos namenjen vsem mladim vizualnim ustvarjalcem med 18. in 29. letom. Nagrado se podeljuje za kakovostna ter inovativna umetniška dela, ki so nastala v zadnjih dveh letih ali za izdelan koncept za instalacijo ali kiparsko postavitev v Galeriji Ravne. Glavna nagrada razpisa je samostojna razstava v Galeriji Ravne.

Namen natečaja je spodbuditi ustvarjanje mladih umetnikov in jim ponuditi priložnost, da svoj dosedanji umetniški opus predstavijo širši javnosti. Umetniki lahko prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa in novih medijev. Natečaj je odprt do 2. julija 2023. Razpis je v celoti objavljen na spletni strani www.glu-sg.si.