“Naš cilj je definitivno napredovati v ligi NLB”

Intervju z Damirjem Budimirjem, ki je bil prejšnji mesec na redni volilni skupščini RK Slovenj Gradec izbran za novega predsednika kluba. Budimir je sicer direktor podjetja Lajka, ki ima sedež v Pamečah.

 

 

Najprej seveda čestitke ob prevzemu predsedniške funkcije in hkrati dobrodošli v
rokometnem klubu Slovenj Gradec. Ste si kdaj predstavljali, da vas bo pot poleg
poslovnih zanesla tudi v športne vode v vlogi predsednika kakšnega kluba?
Budimir: Najlepša hvala za čestitke in dobrodošlico. V preteklosti sem že razmišljal o tem saj sem bil poslovno aktiven v drugi športni panogi, vendar si nisem predstavljal da bom enkrat aktiven v rokometu in prav tako ne kot predsednik kluba. Sem športni navdušenec že od mladosti naprej in to je tudi botrovalo za lažjo odločitev sprejema predsedniške funkcije, ki mi je bila zaupana. Sem človek izzivov in se rad spoprijemam z novimi izzivi. Človek mora nenehno širiti svoja obzorja in s to funkcijo bom definitivno dodal nov vidik na svoji življenjski in poslovni poti obenem pa verjamem, da lahko veliko prispevam k razvoju lokalne skupnosti in te športne panoge kot takšne.

Kakšna je vaša vizija za naslednja štiri leta kluba? Slovenj Gradec kot vemo se je
namreč zelo dobro ustalil v ligi NLB, ne samo tekmovalno temveč tudi finančno kaj je torej vaš trenutni cilj?
Budimir: Naš cilj je definitivno napredovati v ligi NLB, letošnji rezultati članske ekipe so bili odlični in dobro delo kluba, igralcev, strokovnega štaba kot tudi upravnega odbora z prejšnjim predsednikom g. Samo Lampretom je bilo obrestovano. Moja vizija, ki jo je podprla tudi skupščina je, da bomo več poudarka dajali na mlajših selekcijah in s tem razvijali domače vrhunske športnike. Seveda se moramo zavedati, da je pred nami še dolga pot in da bodo prvi rezultati vidni šele čez nekaj let, ko bodo ti mlajši igralci lahko zaigrali v mladinski in članski selekciji. S člansko ekipo pa nam je cilj se v naslednji sezoni uvrstiti med prve štiri ekipe lige NLB in s tem odpreti vrata tudi v Evropo.

Letos na koncu odličen uspeh članske selekcije, končno 5. mesto v državi. Ste torej mnenja, da se bo ekipa v sezoni 2022/2023 potegovala za mesta ki peljejo v
Evropo?
Budimir: V to sem popolnoma prepričan. Z novimi okrepitvami igralcev in spremembami, ki jih pripravljamo predvsem pri pristopu do psihofizične pripravljenosti in podpore igralcem, ter samo vizijo celotnega kluba, postavljamo nove temelje za nove uspehe. Sponzorji so nam naklonjeni naprej kot tudi MO Slovenj Gradec, kar je tudi izjemnega pomena, da lahko nadaljujemo pot proti novimi uspehi in razvijamo rokomet na profesionalni ravni.

Uspehe pa ne dosega samo članska ekipa, na poti do nje je v naši rokometni šoli kar nekaj ekip in posameznikov, ki so med najboljšimi v državi. Kaj menite o vzoru naših rokometašev našim najmlajšim, ter kako pomemben je po vašem mnenju šport pri rasti in razvoju otroka?
Budimir: Vsi imamo nekoga, ki nam je športni vzor in ki nas na nek način usmerjajo na športni in osebni poti. V kolikor so to domači športniki, je še to toliko lepše, saj lahko spremljamo te športnike v živo in ne samo preko medijev. Naši članski rokometaši lahko tako spodbujajo mlajše selekcije in jim dajejo dodatni zagon, pomemben delež pa dajejo tudi nekdanji uspešni rokometaši, ki so po končani karieri še vedno aktivni kot del strokovnega dela ali pa kot člani uprave.

Pomemben del športa so vsekakor tudi navijači, sami se lahko pohvalimo z izjemno strastno in zvesto skupino slovenjgraških Orlov. Kaj bi jim ob vašem prevzemu vodenja kluba želeli sporočiti?
Budimir: Že od nekdaj so slovenjgraški Orli nekaj posebnega, še posebej od začetka vzpona rokometnega kluba v času Preventa. So naš 8 igralec na igrišču in tega se zavedajo vsi, od igralcev do upravnega odbora ter vse nasprotne ekipe. Želim si še naprej tako bučnega, strastnega navijanja in spodbujanja naših igralcev, jaz pa jim obenem sporočam, da se bom kot predsednik kluba trudil okrepiti delovanje rokometnega kluba in postaviti čim boljše temelje za doseganje novih izjemnih rezultatov.
Ko pod vsek skupaj potegnemo črto, kaže da so obeti dobri. Pravkar minulo sezono smo
zvozili zelo dobro. Glede na vse okoliščine, bi rekli celo odlično. V klubu je jasno, kaj ima kdo za napraviti, da bo voz šel hitro naprej. Ni še povsem jasno, kaj natančno bo v kratkoročni načrt dalo nedavno obnovljeni upravni odbor, a javnost bo zagotovo terjala korak naprej. Od petega do najmanj četrtega mesta v NLB ligi. Jasno pa je, da bo prihodnja leta še boljše šlo, če bomo imeli več domačih fantov.

Intervju je pripravil Žiga Bulovič.