Narodni dom Mežica: Komična drama POPOLNI TUJCI

V ČETRTEK, 25. 5. 2023, ob 19.30, bo v Narodnem domu v Mežici na sporedu zadnja abonmajska predstava komična drama POPOLNI TUJCI v izvedbi SNG Maribor. Komična drama o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone, Popolni tujci se ukvarja z zelo aktualno tematiko, kako pametni telefoni oziroma nenehna dosegljivost in svet neštetih možnosti vplivajo na medčloveške odnose.

Popolni tujci odpirajo pomembna vprašanja o intimi in se ukvarjajo z intrigantnimi skrivnostmi. Tudi sodelujoči igralci so mnenja, da je današnja družba obsedena z lažnim prezentiranjem lastne sreče. Matevž Biber razmišlja, da ima vsak v svojem telefonu nešteto stikov in prijateljev na Facebooku, a poraja se vprašanje: »So to res vaši prijatelji ali so popolni tujci?« Kot družba nismo več sposobni pokazati bolečine ali  priznati svojih napak. Mateja Pucko o tem pravi, da si s pametnimi telefoni nadevamo maske, ki skrijejo našo resnično naravo: »Danes moramo biti vsi kot iz filmskega plakata. Če rečeš, da nisi dobro, si stigmatiziran.« Sodelujoča ekipa je bila fascinirana nad raziskovanjem vse bolj spremenjene človeške narave, kjer se več ne zavedamo, da življenje ni vedno odlično in da se je za dobre trenutke potrebno boriti.

Predstava Popolni tujci je bila izbrana za žlahtno komedijo leta 2021. Gorazdu Žilavcu je vloga Aleksandra prinesla naziv žlahtni komedijant, Mateji Pucko pa vloga Marte naziv žlahtna komedijantka.

Cena za izven je 20€

Informacije in nakup vstopnic: www.narodnidommezica.si