Naprava Ball Launcher lahko sproži udarec žoge tudi do 130 km/h

Čedomir Simeunović je po prihodu na Koroško nekaj let branil za Korotan, potem pa nekaj let še v Avstriji. Po koncu igralske kariere se je posvetil delu z vratarji. Pred kratkim je na Koroškem uvedel novost pri treningih vratarjev. Gre za napravo Ball Launcher, ki lahko sproži udarec žoge tudi do 130 km/h.

 

 

E-Koroška: Ali bi se bralcem našega portala najprej na kratko predstavili?

Simeunović: Sem Čedomir Simeunović, prihajam iz Primorske. Trenutno sem trener vratarjev v NK Fužinar in SVG Bleiburg iz Avstrije.

E-Koroška: Sedaj že kar nekaj let živite na Koroškem. V katerih klubih ste do sedaj delovali?

Simeunović: Na Koroško sem se iz Primorske preselil pred 11 leti. Na primorskem sem branil za NK Galeb (NK Ankaran-Hrvatini), NK Piran, MNK Izola in NK Bonifika. Na Koroškem pa za NK Korotan Prevalje. V Avstriji SVG Bleiburg v katerem kasneje prevzel mesto trenerja vratarjev.

E-Koroška: Trenutno ste član strokovnega štaba NK Fužinar. Kako bi ocenili dosedanji potek sezone?

Simeunović: Začetek je bil obetaven. Nekaj časa smo bili celo na tretjem mestu. Proti koncu jesenskega dela smo imeli težavo, ker nismo imeli kje trenirati zaradi slabega vremena in obnove tribun na Ravnah. To se je poznalo na zadnjih tekmah jesenskega dela in smo razumljivo padli. Drugi del sezone smo začeli brez desetih igralcev iz jesenskega dela. Sestavili novo ekipo v katero smo vključili kar nekaj mladincev. Cilj je bil zbrati dovolj točk, da bi ostali v ligi. To smo izpolnili in sedaj ponujamo priložnost mladim upom, da bi se dodatno razvili in nabirali izkušnje.

E-Koroška: Delujete tudi v Avstriji,  v klubu SVG Bleiburg/Pliberk, ki igra v Koroški ligi. Kako se počutite v tem klubu?

Simeunović: V Pliberku se počutim odlično. V tem klubu treniram vratarje že skoraj 4 leta. Zelo dobro se ujameva z vratarjem tega kluba Thomasom Pökom.

E-Koroška: Trenirate kakšnega vratarja tudi individualno?

Simeunović: Zaenkrat ne. Cilj pa je, da bi treniral vratarje tudi individualno in upam, da bo tudi tega dosti v prihodnosti. Vedno sem na razpolago vratarjem kateri bi radi napredovali in mislim, da jim to lahko ponudim.

E-Koroška: Pred kratkim ste kot prvi na Koroškem uvedli veliko novost pri treningu vratarjev. Napravo, s katero usmerjati žogo proti vratom. Kaj bi povedali o tej napravi?

Simeunović: Ta naprava se imenuje Ball Launcher. Kupil sem si jo, da bi pomagal napredovati vratarjem, katere treniram in tako s to napravo izboljšati čas reakcije in jih pripraviti na vse situacije, ki jih lahko doletijo na tekmi. Saj Ball Launcher lahko sproži udarec žoge tudi do 130kmh. Več se lahko vidi tudi na moji FB strani.

E-Koroška: Vloga vratarjem v sodobnem nogometu se je zelo spremenila glede na nekoč. Čemu sedaj pri treningih posvečate največ pozornosti?

Simeunović: Pri treningu največ pozornosti posvečam fizični pripravljenosti. To vam lahko potrdi vsak vratar katerega sem treniral. In s pomočjo Ball Luncherja zmanjšati čas reakcije obrambe. To po mojem mnenju rešuje tekme. Refleksne obrambe so ene najtežjih po drugi strani pa, ko vratar odbrani strel od blizu tudi najlepše in najbolj pomembne. Zato dosti časa posvečam temu segmentu in zahtevam od svojih vratarjev, da so vse hitrejši pri reakcijah, saj je vedno lahko boljše.

E-Koroška: V boju za naslov državnega prvaka so Maribor, Koper in Olimpija. Bi si upali napovedati prvaka?

Simeunović: Morem priznati, da ne spremljam najbolj 1. lige. Vidim pa, da se za naslov borita Koper in Maribor saj je Olimpija že izpadla iz boja za prvo mesto. Glede na to, da prihajam iz Primorske, naj bodo primorci prvaki. Sicer pa, naj zmaga boljši.