Nagovor predsednika INŠTITUTA 1. OKTOBER Pavla Ruparja upokojenkam in upokojencem

Društvo Inštitut 1.oktober najavlja  1. decembra ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani nov shod upokojencev in upokojenk. V uredništvo smo prejeli izjavo za javnost predsednika društva Pavla Ruparja, njegov nagovor upokojenkam in upokojencem si lahko preberete v nadaljevanju:
“Upokojenke in upokojenci!
1,8 % dodatka je norčevanje vlade dr. Goloba iz nas vseh! Za NVO gredo milijarde, za njim naklonjene medije gre na stotine milijonov, da lažejo in nas ignorirajo. Denar mečejo v svoje sefe z lopato, nas čaka zima, pomanjkanje, draginja.
Ne le upokojenci, čakajo poplavljenci na Koroškem, Savinjskem, Kamniškem. Podjetja se selijo na tuje, reform ni, delavci komaj preživijo skozi mesec.
Kar počnejo v parlamentu, na vladi in okoli njih ni več normalno!
Tako se norca iz naroda ni delal še nihče, razen strička, ki je vedno na pravi strani zgodovine za razliko od naroda, kateremu predlaga vedno nove obraze, ki vse zavozijo.
Dvig pokojnin za 1,8 % :
pri 350 eur znaša 6,3 eur na mesec..
pri 500 eur znaša 9 eur na mesec..
pri 800 eur znaša 14,4 eur na mesec..
POP TV, RTV SLO, Delo, N1, Planet TV, Dnevnik Večer in drugi mediji pa delajo reklamo o dobrem managerju Golobu in njegovi radodarnosti do upokojencev za 6,8 milijona na mesec, kolikor jih plačujejo za propagando o tem, kako se imamo fino!
Po shodu gremo z Jankovićem prižgat novoletne lučke po Ljubljani.”
Predsednik INŠTITUTA 1.OKTOBER Pavel Rupar