Nadaljna rast koroškega gospodarstva

Ključni kazalniki kažejo na nadaljno rast koroškega gospodarstva, sporočajo iz GZS Koroške gospodarske zbornice. Ravno v teh dneh koroška zbornica vstopa v nov 4-letni mandat, na vrhu ostajata predsednik Andrej Gradišnik in direktorica Aleksandra Gradišnik.

Na konstitutivni seji Upravnega odbora GZS Koroške gospodarske zbornice je 15.5.2019 nov mandat za naslednje 4-letno obdobje pričel 15-članski upravni odbor. Za predsednika koroške zbornice je bil ponovno izvoljen Andrej Gradišnik, glavni direktor SIJ Metala Ravne, podpredsednika sta Janez Bijol, direktor družbe Bijol, in Bogdan Kadiš, direktor družbe Monter Dravograd, vodenje zbornice nadaljuje Aleksandra Gradišnik.

»GZS Koroška gospodarska zbornica si  bo tudi v prihodnje prizadevala za razvojno naravnanost koroškega gospodarstva in sodelovanje s širšim regijskim okoljem, pri čemer se aktualne naloge navezujejo predvsem na spodbujanje inovativnosti, kadrovske izzive gospodarstva za vse generacije, procese digitalizacije in internacionalizacije, storitve za izvozno usmerjeno gospodarstvo, promocijo in obmejno sodelovanjem ter na uresničitev 3. razvojne osi,« so sporočili iz koroške GZS.

Podatki kažejo nadaljno rast gospodarstva regije

V teh dneh je objavljena tudi informacija o poslovanju koroškega gospodarstva v preteklem letu in ključni podatki kažejo nadaljnjo rast gospodarstva regije, ki obsega 1.256 gospodarskih družb in 1.891 samostojnih podjetnikov, med  kazalniki rasti pa z 12% posebej izstopa povečan izvoz.

Vir: GZS, Ajpes