‘Načeloma imam idejo za ansambel, ki bo izvajal pristno domačo slovensko glasbo’

Črnjanski kitarist Niko Kogelnik je pred kratkim zapustil ansambel Tomaža Rota, v katerem je igral od leta 2019. Zaupal nam je, zakaj je prišlo do razhoda ter kakšni so njegovi načrti v prihodnosti. Več o tem si lahko preberete v spodnji izjavi.

 

‘No, bile so nove izkušnje, pa tudi nepozabni trenutki, ki pa so se sedaj končali. Včasih pač pride tako, da se stvari ne izidejo. Pot iz Črne do Blok je dolga. Večkrat sem moral tudi prej iz službe, da sem ujel vaje, večkrat pa sem tudi zamudil zaradi gostega prometa na cesti, del na cesti, počasnih voznikov… V avtu sem sedel povprečno 5 ur tja in nazaj. Vračal sem se vedno ob poznih urah, čez celo Slovenijo. Saj ne da bi bil ‘zjamran’, da se ne bi peljal, ampak sčasoma ti kilometri ter vožnja čez celo Slovenijo začnejo najedat, vozil sem se sam. Na vsak ‘špil’ sem se vozil z svojim avtomobilom, ker so bili ostali člani približno iz istega konca razen pevke, ampak pri njej se je izšlo. Začeli so tudi pešati odnosi, ni bilo vedno vse super. Ker sem bil najmlajši, moja beseda ni veljala.  

Načeloma imam idejo za ansambel, ki bo izvajal pristno domačo slovensko glasbo! Tudi zabavnih pesmi ne bo manjkalo, ker brez tega danes ne gre več in si nas brez tega tudi ne predstavljam. Seveda želim tudi takšne člane, ki si želijo isto kot jaz in ki bodo to tudi čutili tako, saj nam je pesem dana že v zibelko. Ansambel bi bil ‘trio’ s pevko in pevcem. Torej dobra harmonika, ki igra, ne preigrava, kitaro (to sem jaz) ter bas, ki bo igral z mano. Torej bo poleg harmonike izreden poudarek na basu, izreden poudarek na kitari in samo tako bomo tvorili odlično zasedbo! Nato prideta še pevka in pevec, ki morata biti usklajena kot eno v pesmi. Takšni so zaenkrat moji plani, sicer razmišljam tudi o učenju kitare, če bi koga zanimalo, mu tudi ne bo žal.’