Na relaciji Vič – Dravograd – Radlje ob Dravi beležijo poslabšanje prometne varnosti

Stanje prometne varnosti na relaciji  Vič – Dravograd – Radlje ob Dravi, se je v zadnjih mesecih zelo poslabšalo. Od oktobra do danes so na tem območju v prometnih nesrečah umrle štiri osebe.  Skupno so na tej relaciji v tem obdobju obravnavali 49 prometnih nesreč, od tega 39 na območju PU Celje. Do treh smrtnih prometnih nesreč je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, enkrat pa zaradi nepravilnega prehitevanja voznika motornega kolesa.

Tudi vzrok preostalih prometnih nesreč je bila vožnja po nasprotnem smernem vozišču v kombinaciji z neprilagojeno hitrostjo.

Da bi preprečili še hujše posledice, policisti dnevno izvajajo na omenjeni relaciji  več različnih aktivnosti za umiritev prometa. Eno od takšnih in sicer skupen poostren nadzor v sodelovanju z mariborskimi kolegi so izvedli včeraj.

V nadzoru, ki je potekal v četrtek med 9. in 18. uro, so na relaciji Vič – Dravograd – Radlje ob Dravi- Maribor, ugotovili 23 prekoračitev hitrosti v naselju in 41 prekoračitev hitrosti izven naselja, zaznali so tudi 8 kršitev pešcev ter 13 različnih kršitev voznikov tovornih vozil.

S povečano prisotnostjo policistov na terenu in različnimi kontrolami prometa se bodo tudi v prihodnje trudili umiriti promet na tem odseku in prvenstveno spodbuditi zavedanje voznikov, da so oni tisti, ki lahko največ naredijo za lastno varnost in varnost ostalih udeležencev cestnega prometa.