Na Ravnah zbrali več kot tri tone humanitarne pomoči

Končala se je sedemdnevna akcija zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino. Akcijo so organizirali Občina Ravne na Koroškem, Civilna zaščita občine Ravne, Območno združenje Rdečega križa Mežiške doline, gasilci PGD in Koroški medgeneracijski center. Organizatorji so z odzivom posameznikov na akcijo zelo zadovoljni, saj se je zbralo preko tri tone pomoči.

 

 

Skupno so zbrali:

  • 96,9 kg materiala za prvo pomoč
  • 643,3 kg higienskih pripomočkov
  • 2.492 kg prehranskih izdelkov in osnovnih živil

Skupaj so tako zbrali kar 3232,2 kg humanitarne pomoči. Zbrano pomoč so včeraj popoldne predali Upravi za zaščito in reševanje, ki skupaj z Evropsko komisijo organizira konvoje pomoči na usklajene lokacije v sosednjih državah Ukrajine.

Občina Ravne na Koroškem z županom dr.Tomažem Roženom in občinski štab Civilne zaščite se iskreno zahvaljujejo vsem posameznikom-darovalkam in darovalcem, prostovoljkam Rdečega križa, gasilcem in drugim, ki so se vključili v zbiranje pomoči.

Zahvaljujejo se tudi vsem učenkam, učencem in njihovim staršem ter obema osnovnima šolama, OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Koroški jeklarji, s podružnico v Kotljah.

Prav tako se zahvaljujejo podjetju Koroška perutnina Hermine Wech z Raven na Koroškem za donirano paleto hrane ter podjetju GEP Štalekar d.o.o. iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu za doniranih 200 škatel.