Na Ravnah so pri razkladanju tovora s tovornjaka našli državljana Afganistana

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah sprejeli 320 klicev občanov. 82 je bilo interventnih, dva nujna. 20 zadev je bilo s področja kriminalitete, 38 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost
Obravnavali so eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami ter 14 prometnih nesreč z materialno škodo.
V Topolščici  je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel motorist in se pri padcu hudo telesno poškodoval. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.
V Laškem so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki  je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je voznik imel  1.03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat, štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Pridržali smo enega kršitelja.
Kriminaliteta
Na železniški postaji v Štorah je bilo vlomljeno v osebni avto. Odtujenega ni bilo ničesar, škodo pa je storilec lastniku povzročil še z razbitjem stekla na vratih.  
V Laškem  so policisti obravnavali poskus vloma v osebni avto.  
V Žalcu so policisti opravili ogled poškodovanja dveh osebnih avtomobilov.
V Celju  so bile iz osebnega avtomobila odtujene registrske tablice.
V Velenju  so policisti obravnavali razbitje stekla na  treh oknih na stanovanjskem bloku na Koroški cesti.
Nezakonite migracije
Pri razkladanju tovora s srbskega tovornega vozila, na parkirišču podjetja v Ravnah na Koroškem, so včeraj našli državljana Afganistana. Po do sedaj zbranih podatkih je v vozilo vstopil na območju Srbije in se skril med tovor. Po izvedenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.
PU Celje