Na Ravnah nesreča pri delu, pri kateri se je huje poškodoval 20-letni delavec

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih. 17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in štiri prometne nesreče z materialno škodo. Petim voznikom smo zasegli vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

 

V Velenju so obravnavali vlom v gradbeni kontejner. Storilec je ukradel naprave za upravljanje dvigala in motorno žago v skupni vrednosti okoli 6500 €.  

Prav tako so obravnavali vlom v gradbeni kontejner na območju Zbelovega – Slovenske Konjice. Storilec je ukradel dve motorni žagi, agregat in manjše delovne stroje v skupni vrednosti okoli 5000 €.

V Laškem so policisti obravnavali drzno tatvino, katero je 9.10.2023 izvršila neznana ženska, ki je oškodovancu nudila masažo z aparatom. Po navedenem dejanju je stanovanje zapustila, oškodovanec je včeraj ugotovil, da mu je bilo odtujena zlatnina za okoli 45.000 €.

Na območju Šentjurja je neznani storilec v mesecu septembru vlomil skozi okno kurilnice v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil zlatnino v skupni vrednosti okoli 4000 €.

V gospodarski družbi v Ravnah na Koroškem so obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je huje poškodoval 20-letni delavec, državljan BiH. Moški si je poškodoval prste pri montaži jermena na valj. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivih dejanj ogrožanje varnosti in povzročitev splošne nevarnosti.