Foto: Občina Ravne na Koroškem

Na Ravnah na Koroškem so odprli doživljajski park, ki omogoča športno aktivnost skozi zabavo, spodbuja medgeneracijsko in medvrstniško povezovanje, sodelovanje ter tekmovanje.

»Doživljajski park Poseka na Ravnah na Koroškem je eden od šesterice obetavnih infrastrukturnih projektov Lokalnih akcijskih skupin (LAS) Mežiške doline. Je primer parka, ki ga v regiji še nimamo in povezuje različne deležnike, saj je zasnovan na medgeneracijskem nivoju, druženju s poudarkom na preživetju v naravi, zdravem načinu življenja in prosti zabavi. Gre za nabor doživljajskih orodij, namenjenih tako adrenalinskim navdušencem, kot tistim, ki potrebujejo zgolj čas zasesporočajo na občini Ravne na Koroškem.

Foto: Občina Ravne na Koroškem

Park bo primeren prostor za družine, kjer se bodo dogajale tematske delavnice, tematski dnevi in dogodki. S smučiščem Poseka, kolesarskim parkom Poseka in odslej doživljajskim parkom Poseka je ponudba zaokrožena in razširjena na vse letne čase, menijo na ravenski občini. Nekaj orodij je na voljo za neoviran dostop in koriščenje tudi invalidom, še dodajajo.

Otvoritev in predajo namenu doživljajskega parka sta minuli vikend s prerezom traku simbolično izvedla direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne Dejan Pandel in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.  »Športno ponudbo dopolnjujemo z doživljajsko, turistično ponudbo, ki bo v prvi vrsti medgeneracijsko povezala naše občanke in občane, ter ponudila prostor za druženje in doživetja; v prihodnje bomo doživljajski park nadgradili tudi s teraso/prostorom za prijetno sprostitev in užitke v naravi, z razgledom na naš športni park,« je ob tem dodal župan Rožen.