Na Ravnah na Koroškem se začenja 14. sezona Jazz Ravne

V četrtek, 10. septembra, se ob 20. uri v KMKC Kompleks pričenja 14. sezona abonmaja Jazz Ravne. Letošnja izvedba bo zaradi vrste omejitev nekoliko drugačna.

 

»Po več kot desetletju ne bomo imeli abonmajske vstopnice, saj ne moremo povsem zagotoviti ne prostih mest, ne napovedanih glasbenikov,« sporočajo organizatorji. Vsak koncert bo napovedan nekaj tednov vnaprej, a še vedno lahko pride do sprememb ali odpovedi.

»Nadaljujemo po svojih najboljših močeh, predvsem zaradi glasbenikov, ki so v tej situaciji ostali brez dohodkov, pa tudi brez mest za nastopanje. Upamo na najboljše, do takrat pa nadaljujemo s prirejanjem odličnih koncertov za najboljšo publiko,« še dodajajo.

Otvoritev sezone z Juretom Puklom in Howardom Curtisem

Jure Pukl spada med najbolj ustvarjalne saksofoniste mlajše slovenske jazzovske generacije. Aktiven je na številnih svetovnih odrih, med drugim je prejel tudi nagrado Prešernovega sklada. Howard Curtis je priznan tolkalist in mentor številnim mladim glasbenikom. Njuno sodelovanje sega v leto 2004, skupaj pa sta posnela več zgoščenk, med njimi Jure Pukl – The Long Run za avstrijsko nacionalno radiotelevizijo ORF in Curtisovo Percussion Discussion. Izvirna glasba instrumentalnega dua črpa iz različnih glasbenih zvrsti, skupni imenovalec pa so improvizacija, interakcija, liričnost in potovanje v neznano.

Vstop na koncert je prost, zaželena pa je rezervacija, sporočajo organizatorji.