Na Ravnah na Koroškem se je huje poškodoval 38-letni delavec

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 768 klicev občanov. 214 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih. 53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 72 s področja javnega reda in miru. Od petka do danes so na PU Celje obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, šest z lažjimi in 22 prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali osemkrat. S področja kriminalitete poročamo o štirih kaznivih dejanjih nasilja v družini, v vseh štirih primerih so nasilnežem izrekli ukrepe prepovedi približevanja, nesreči pri delu ter več vlomih in tatvinah. O podrobnostih v nadaljevanju.

 

Petek, 9. september 2022: na avtocestnem počivališču Zima so obravnavali vlom v gradbeni zabojnik in tatvino. Iz gradbenega zabojnika je storilec ukradel več kopalniške opreme, iz sosednjega objekta, ki je v gradnji, pa premični aluminijasti oder. Na bencinskem servisu na Lopati so obravnavali tatvino goriva. Neznani voznik črnega mercedesa, brez registrskih tablic, je v rezervoar natočil za skoraj 100 € goriva in odpeljal ne da bi plačal. V Velenju so obravnavali tatvino e-skiroja, znamke XIAOMI PRO 2, črne barve. Storilec je e-skiro, ki je bil zaklenjen, ukradel izpred gostinskega lokala ob jezeru. V Mozirju so ustavili voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,35 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku začetniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 10. september 2022: v jutranjih urah so v Celju obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,55 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bil pozitiven test na prisotnost prepovedanih drog v organizmu. Voznika so pridržali. Sledi obdolžilni predlog. Nekaj pred sedmo uro zjutraj so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju na Ravnah na Koroškem, kjer se je na večjem brusilnem delovnem stroju, pri menjavi brusilne glave, huje poškodoval 38-letni delavec. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu. V Šempetru v Savinjski dolini so obravnavali tatvino štirikolesnika, znamke TGB-Blade 600 LT, letnik 2018, grafitno sive barve, registrskih številk CE MJ 73. Storilec je štirikolesnik ukradel izpod nadstreška stanovanjske hiše. Pred trgovino na Kidričevi cesti v Celju so obravnavali drzno tatvino. Moški je pod pretvezo, da pobira denar za gluhe in gluhoneme, prišel do občanke in jo prosil za prispevek. Ko mu je dala 20 € jo je začel izsiljevati za še več denarja. Ker mu ga ni hotela dati, je segel v njeno denarnico in vzel preostanek denarja.

Nedelja, 11. september 2022: včeraj, nekaj čez 15. uro, so na Polulah, v bližini bencinskega servisa, obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval motorist. Vanj je zaradi nepravilnega premika trčil voznik osebnega vozila. Na parkirišču Gledališke ulice v Celju je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal dve pnevmatiki, na parkirišču na Ljubljanski cesti v Celju pa je neznanec na osebnem vozilu prerezal eno pnevmatiko. Na Stanetovi ulici v Celju so obravnavali vlom v klet večstanovanjske hiše. Storilec je ukradel štiri pnevmatike z aluminijastimi platišči, izpred enega od stanovanj pa športne copate.

Vir: PU Celje