Na Ravnah na Koroškem je neznanec z objekta, kjer potekajo gradbena dela, ukradel vrtalni stroj

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih dveh dneh prejeli 531 klicev občanov. 127 klicev je bilo interventnih, pet nujnih. 37 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 46 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V soboto dopoldne smo na relaciji Teharje – Štore, pri odcepu za Lipo, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval mladoletni mopedist, ki je izsilil prednost voznici osebnega vozila.

V Podkraju pri Velenju se je v prometni nesreči lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste.

Včeraj dopoldne smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na območju Griž. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v drugo osebno vozilo, v katerem se je lažje poškodovala sopotnica.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo včeraj popoldne obravnavali še v Celju. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Laškega in je zavijal na Partizansko cesto, pri tem pa ja na prehodu za pešce trčil v pešca. Pešec se je v trčenju lažje poškodoval.

Na motokros progi v Turiški vasi se je v soboto huje poškodovala voznica cross motorja, ki je padla. Pri vožnji je uporabljala vso potrebno zaščitno opremo. Poškodovano motoristko so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Kriminaliteta

V Sv. Lovrencu na območju Policijske postaje Žalec smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. V hišo je storilec vlomil skozi okno. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

V Celju, na ulici Pod Kostanji, smo v soboto obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je z ostrim predmetom poškodoval lak na vratih vozila in na strehi. Lastnici je z dejanjem povzročil za okoli 1.000 € škode.

Na ulici pod Lipami v Celju je neznanec s parkiranega vozila ukradel sprednjo kamero in masko vozila. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 3.000 €.

Z osebnega vozila parkiranega Na zelenici v Celju je neznanec ukradel levi
blatnik.

V Belih Vodah smo obravnavali vlom v prostore športnega društva. Storilec je ukradel nekaj alkoholnih pijač.

Na Ravnah na Koroškem je neznanec z objekta, kjer potekajo gradbena dela, ukradel vrtalni stroj.

Na parkirišču v Novem Celju je neznani storilec prerezal pnevmatiko na osebnem vozilu.

Danes ponoči smo v Bistrici ob Sotli obravnavali vlom v prostore trgovine. Storilca je najverjetneje pregnal alarm. Ukradel ni ničesar.

Ilegalne migracije

V Vonarju smo v soboto izsledili tri državljane Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje