Na Ravnah je voznik trčil v peško

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 216 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

 

 

Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta se poškodovali peški. Prvo smo obravnavali v Celju, drugo v Ravnah na Koroškem. V Celju smo prometno nesrečo obravnavali nekaj pred pol deseto uro dopoldne. Zgodila se je v krožišču v Novi vasi, kjer je 45-letna voznica osebnega vozila trčila v 88-letno peško, ki je nepravilno prečkala vozišče. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Drugo včerajšnjo hudo prometno nesrečo smo obravnavali okoli pol enajstih, v semaforiziranem krožišču na Ravnah na Koroškem. V prometni nesreči sta bila udeležena 48-letni voznik osebnega vozila in 46-letna peška. Voznik, ki je vozil iz smeri Raven na Koroškem proti Prevaljam, je v križišču v bližini trgovin Mercator in Lidl, trčil v peško, ki je vozišče prečkala na označenem prehodu za pešce. Ker oba udeleženca trdita, da sta v križišče vstopala, ko je na semaforju gorela zelena luč, prosimo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin morebitne očividce. Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Ravne na Koroškem (02) 821 62 00, na številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00. Za vse informacije se že vnaprej zahvaljujemo.

Poleg omenjenih prometnih nesreč smo včeraj obravnavali še eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 13 prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali šestkrat.