Na Ravnah je danes zjutraj umrl mlad moški, kljub takojšnjem oživljanju policistov in reševalcev

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 725 klicev občanov. 217 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih. 42 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 101 klic s področja prometne varnosti in 65 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, sedmih z lažjimi in dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v petek, nekaj pred 17. uro, obravnavali v Šoštanju, kjer je voznik osebnega vozila, na prehodu za pešce trčil v mladoletno peško. Le ta se je v trčenju hudo poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

Danes, okoli pol štirih zjutraj, smo prejeli obvestilo občana, ki je poklical pomoč, saj je v stanovanju stanovanjskega bloka, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, razbijal in razgrajal mlajši moški, ki naj bi bil pod vplivom neznanih substanc.

Ko sta policista Policijske postaje Ravne na Koroškem prišla na kraj, je v stanovanju dejansko razgrajal mlajši moški. Policista sta na kraj poklicala reševalce, moškega pa obvladala in mu nadela sredstva za vklepanje in vezanje. Moški se je za krajši čas pomiril, nato pa začel znova razgrajati, nakar je nekaj minut po prihodu reševalcev, izgubil
zavest. Kljub takojšnjem oživljanju policistov in reševalcev je na kraju umrl.

O dogodku smo obvestili državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Z zadevo smo seznanili tudi Specializirano državno tožilstvo. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije bo na podlagi 3. odstavka 133. člena ZNPPol imenoval komisijo za oceno zakonitosti in strokovnosti uporabljenih prisilnih sredstev.

Kriminaliteta

V noči iz četrtka na petek smo v Mežici obravnavali dva vloma. V enem primeru je neznani storilec vlomil v prostore podjetja in poškodoval dva aparata z napitki, v drugem primeru je vlomil v prostore osnovne šole, kjer je poškodoval tri okna. Ukradel naj ne bi ničesar.

V Celju smo obravnavali vlom v kombinirano vozilo. Storilec je ukradel več električnega orodja. Škodo je lastnikom povzročil še z razbitjem stekla na oknu.

Na območju Žalca smo v petek obravnavali dva vloma. V enem primeru je storilec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel gotovino, v drugem primeru pa je vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo, od koder najverjetneje ni ničesar ukradel.

Vlom v stanovanjsko hišo smo ve petek obravnavali še na območju Grobelnega. V tem primeru je storilec ukradel gotovino in zlatnino.

V Šmarju pri Jelšah smo obravnavali tatvino. Neznanec je v hišo vstopil skozi balkonska vrata in ukradel gotovino.

V soboto smo v Celju obravnavali tatvino. Neznani storilec je izpod stojnice v mestnem jedru ukradel okoli 100 zavojev peciva in lastniku povzročil za dobrih 500 € škode.

Nezakonite migracije

Na območju Dobovca smo izsledili osem državljanov Afganistana, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje