Na Prevaljah so policisti ustavili tujega voznika osebnega vozila, ki je imel 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 228 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih. 18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev,  26 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in štiri prometne nesreče z materialno škodo.

Na Prevaljah so nekaj pred polnočjo ustavili tujega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelja so v takojšnjem postopku privedli na sodišče.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Šentrupertu so obravnavali tatvino motornega kolesa znamke Suzuki AN 123 Bergmann. Storilec ga je odpeljal s parkirišča v bližini uvoza na avtocesto.

V Razborci, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, je neznani storilec na počitniški hišici poškodoval garažna vrata in lastnikom povzročil za okoli 300 € škode.

Nezakonite migracije

Pri razkladanju tovora s turškega tovornega vozila, na parkirišču podjetja v Nazarjah, so včeraj našli dva državljana Afganistana. Po do sedaj zbranih podatkih sta v vozilo vstopila na območju Srbije in se skrila med tovor. Za mednarodno zaščito tujca nista zaprosila, zato ju bodo po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.