Na Prevaljah odprtje Plezalnega centra Prevalje

Včeraj so na Prevaljah svečano odprli Plezalni center Prevalje. Temeljni kamen za izgradnjo centra je bil položen aprila lani, po dobrem letu in pol pa je Plezalni center Prevalje odprt, kar bo gotovo najbolj razveselilo vse, ki se s tem športom ukvarjajo. Center je gotovo velika pridobitev za Prevalje, za vso Koroško.
Po besedah župana Občine Prevalje dr. Matica Tasiča je naložba stala okrog 5 milijonov evrov, ki jih je občina pridobila s pomočjo razpisa na šolskem ministrstvu in donacij. Na odprtju centra so bili med drugimi prisotni tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, bivši predsednik republike Borut Pahor, bivši predsednik vlade Janez Janša, koroška poslanca Alenka Helbl in Jani Prednik ter športna plezalka Janja Garnbret.
Župan Občine Prevalje dr. Matic Tasič je ob odprtju centra povedal naslednje:
“Danes smo na Prevaljah odprli enega najsodobnejših in najmodernejših plezalnih centrov, ki bo ponudil široko izbiro plezalnih smeri in treninga tehnik tako tekmovalnim kot rekreativnim plezalcem, tako izkušenim kot radovednim začetnikom. Hvala vsem gostom za obisk in nastopajočim, ki so nam pričarali praznično vzdušje.”
Tudi podžupan Občine Prevalje Stašo Lodrant je bil nad odprtjem centra navdušen:
“Kakšen fantastičen dan! Po tem, ko smo 2. aprila 2022 položili temeljni kamen, smo vedeli, da je vse pripravljeno na dan, ko bomo Plezalni center Prevalje tudi odprli. Vesel sem, da je v vsej tej zgodbi tudi delček mojega angažmaja, saj smo od Vlade RS, ki jo je vodil Janez Janša, uspeli pridobiti sofinanciranje v višini 2,4 mio EUR in s tem tudi ob časti vrednih sredstvih donatorja uspeli zagotoviti skoraj popolno financiranje projekta.
Danes je dan za veselje, jutri bodo na Prevaljah že zoreli novi talenti in se, po vzoru Janje Garnbret, urili bodoči prvaki športnega plezanja.”