Na Poljani enajsti mednarodni slikarsko-kiparski tabor ArtKarinta

Na Poljani na Prevaljah se je danes začel enajsti mednarodni slikarsko-kiparski tabor ArtKarinta. V času trajanja, od srede, 28. avgusta, pa do nedelje, 1. septembra, bodo obiskovalci lahko gledali pod prste umetnikov, se z njimi družili in spremljali nastajanje umetnin od začetka do konca.

Na letošnji enajsti izvedbi mednarodnega slikarsko-kiparskega tabora ArtKarinta bo letos ustvarjalo okoli 40 likovnikov, med njimi prevladujejo predvsem koroški kiparji in slikarji, a manjkalo ne bo niti tujih gostov. Koroškim likovnikom se na Poljani pridružujejo tudi štirje umetniki iz sosednje Avstrije, ki so prav tako člani društva ArtKarinta.

Glavna atrakcija poljanskega tabora je to, da so obiskovalci v času dogajanja v neposredni bližini umetnikov in si lahko od blizu ogledajo ustvarjanje umetnine od začetka do konca, kar je zanimivo tako za odrasle kot za otroke, z umetniki pa se lahko tudi družijo. V sodelovanju z drugimi koroškimi društvi, kot so denimo Zimski kosci in Ajda, pa organizatorji KD ArtKarinta za vsak dan tabora pripravljajo tudi kulturni program.

Na Poljani je danes mogoče videti tudi skulpture, ki so nastale v prejšnjih letih slikarsko-kiparskega tabora. S točkovnimi temelji so skulpture fiksno postavili tako, da okolica kozolca počasi postaja nekakšna galerija na prostem.

JP