Na pokopališčih Brezno, Zgornja Kapla in Radlje ob Dravi je neznani storilec vlomil v tri svečomate

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 33 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozili.  

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Izpred gostinskega lokala v Velenju je neznani storilec ukradel mizo, dva stola in senčnik.

Na pokopališčih Brezno, Zgornja Kapla in Radlje ob Dravi je neznani storilec vlomil v tri svečomate. V vseh primerih je ukradel nekaj gotovine. S poškodovanjem svečomatov je lastnikom povzročil za dobrih 6.000 € škode.

Včeraj so bili na PU Celje obveščeni o tatvini. Na območju Tabora sta dva neznanca, ki sta se predstavila kot predstavnika telekomunikacijskega podjetja, vstopila v hišo in ukradla gotovino. Znova opozarjajo občane, naj neznancev, ki prihajajo pod različnimi pretvezami, ne spuščajo v hiše in stanovanja.  

Nedovoljen prehod državne meje

Danes zjutraj je sprevodnica obvestila PU Celje, da je na vlaku opazila dva moška, za katera sumi, da sta na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. Šlo je za dva državljana Afganistana. Postopki z njima še potekajo.