Na Panameriškem pokalu v Montrealu so judoisti in judoistka JK Acron Slovenj Gradec dosegli izvrstne rezulate

Od četrtka do nedelje je 10-članska ekipa JK Acron Slovenj Gradec v kanadskem Montrealu tekmovala na Panameriškem pokalu v starostnih kategorijah kadetov, mladincev in članov. Nastopili so Jevgenija Gajić do 57 kg, Jaka Samec do 60 kg, Nik Pavlič do 66 kg, , Maj Kavnik do 81 kg, Nace Herkovič do 81 kg, Domen Prednik do 90 kg, Ožbej Razgoršek do 90 kg, Vid Kavnik do 100 kg. Dosegli so izvrstne rezultate, za katere si zaslužijo vse čestitke.

 

Najprej so nastopili mladinci in mladinke. Vid Kavnik in Jevgenija Gajić sta premagala prav vse nasprotnike in se povzpela na najvišjo stopničko. Ožbeju Razgoršku je v finalni borbi malo zmanjkalo, osvojil je 2. mesto. Jaka Samec si je z dobrimi borbami priboril 3. mesto. Nastopili so še Maj Kavnik, Domen Prednik in Nik Pavlič.

Drugi tekmovalni dan je nastopilo je 5 kadetov in kadetinja JK Acron Slovenj Gradec.
Jevgenija Gajić se je ponovno povzpela na najvišjo stopničko, poleg nje je zlato odličje osvojil še Jaka Samec. Na zmagovalni oder so stopili še Maj Kavnik, ki si je priboril srebro in Ožbej Razgoršek ter Nik Pavlič, ki sta osvojila bron. Domen Prednik je končal na 5. mestu.
Tudi zadnji tekmovalni dan je bil zelo uspešen. Vid Kavnik je s tremi zmagami zapisal zgodovino kluba in se povzpel na najvišjo stopničko v kategoriji do 100 kg. Jevgeniji Gajić je tokrat malo zmanjkalo, da bi stopila na zmagovalni oder, osvojila je 5. mesto. Maj Kavnik je do 81 kg prikazal dobre borbe, na koncu je zasedel 7. mesto. V isti težnostni kategoriji je nastopil še Nace Herkovič.