Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so samo včeraj prejeli več kot 900 klicev

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so samo včeraj prejeli več kot 900 klicev. Danes v prvi polovici dne več kot 300, kar pomeni, da so bile ves čas na terenu vse razpoložljive patrulje. Policisti so pomagali pri evakuacijah in reševanju ljudi iz ogroženih območij, urejali promet,  skrbeli  za pravočasno zavarovanje poškodovanih delov vozišč in mostov, zapirali nevarne odseke cest, pomagali občanom ujetim na neprevoznih delih vozišč…  Vse razpoložljive policijske patrulje so bile ves čas  tesno vpete v dogajanje.

 

Poplave niso prizanesle tudi dvema objektoma PU Celje. Voda je zalila policijski postaji Laško in Dravograd.

Z aktivnostmi  policisti nadaljujejo tudi danes. Območje, ki ga pokriva Policijska postaja Mozirje je še vedno dobesedno odrezano od sveta, prav tako dobršen del Koroške in tudi Laško.

Ob vsem trudu policistov, gasilcev, pripadnikov Civilne zaščite, redarjev in drugih služb za reševanje, pa boli dejstvo, da se še vedno najdejo posamezniki, ki ne spoštujejo navodil intervencijskih služb, oznak o zaprtju cest in mostov. Včeraj so na PU Celje ogorčeni občani poslali posnetek dveh  neodgovornih moških, ki sta se v Celju, v podvoz zalit z vodo, na cesti, ki je že bila zaprta za promet, zapeljala s štirikolesnikom in padla.

Še vedno opozarjajo vse, naj se ne zadržujejo na območjih, kjer je zadrževanje še vedno prepovedano, naj spremljajo prometno dogajanje in obvestila o zaporah cest.  Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila policistov in drugih intervencijskih služb. 

PU Celje