Na območju Vuzenice ustavili močno pijanega voznika

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v soboto, na območju Vuzenice, ustavili  voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo. Na vozilu je imel registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Vozilo ni bilo obvezno zavarovano.

 

 

Voznik je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel  1,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dobri dve promili alkohola v krvi. Za storjene prekrške so mu policisti  izdali plačilni nalog  v znesku 2.700 €

Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so  radeljski policisti  na Okrajno sodišče Slovenj Gradec podali obdolžilni predlog, vozilo pa so vozniku zasegli.

V omenjenem primeru gre za zelo neodgovorno ravnanje voznika. Že pri enem promilu alkohola v krvi se bistveno zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so  prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni  nesreči se pri  enem promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da alkohol ne sodi v promet in da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa.Spoštujmo cestno prometne predpise in s tem doprinesimo k večji varnosti na naših cestah.

PU Celje