Na območju Prevalj je neznani storilec vlomil v prostore društva in ukradel gotovino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 610 klicev občanov. 176 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih. 45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 58 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 34 prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti Postaje prometne policije Celje so 1. maja 2024, na avtocesti A1, izvajali poostren nadzora cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti.  Zaznali so več kršitev, eno še posebej izstopajočo.  Voznik Audija je na odseku, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 237 km/h .Kršitelju je bil  izdan plačilni nalog, kjer mu je bila poleg globe  v višini 1.200 €  izrečenih tudi 9 kazenskih točk. Policisti svetujejo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.  

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V torek popoldne so v Celju, na poti na Celjsko kočo, obravnavali rop. Neznanca,  ki sta se do oškodovanca pripeljala s skuterjem, rdeče barve,  sta mu zagrozila z nožem in zahtevala denar. Eden od storilcev mu je iz žepa vzel gotovino, nato sta se odpeljala. Po oceni oškodovanca sta bila storilca  stara med 35 in 40 let. Zbiranjem obvestil in izsleditvijo neznancev, nadaljujejo.

V noči iz torka na sredo so v Gaberkah neznanci napadli mlajšega moškega in mu vzeli denarnico, ki mu je med pretepanjem padla iz žepa. V tem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Šentjurju je neznani storilec z dveh prikolic ukradel več kot 70 lesenih euro palet.

V sredo so v Irju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi terasna vrata, je ukradel gotovino,  zlatnino in dve bančni kartici, s katerima je na bankomatih na območju Krškega večkrat dvignil gotovino.

V sredo, okoli 15. ure, so bili obveščeni o požaru v Celju. Zagorelo je na strehi enega od trgovskih centrov. Ogenj je uničil več kot 50 kolektorjev. Zaradi gašenja je več škode nastalo v trgovinah v objektu. Do požara je pričo zaradi kratkega stika na eni od sončnih celic.

Na območju Prevalj je neznani storilec vlomil v prostore društva in ukradel gotovino.

Sinoči, okoli 22. ure, so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo v  Šmartnem ob Dreti. Storilca sta v hišo vlomila skozi kletno okno. Ko sta prišla v zgornje prostore sta se prebudila lastnika.  Ko sta storilca videla, da sta lastnika doma, sta pobegnila.