Na območju PP Slovenj Gradec so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 810 klicev občanov. 214 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 71 s področja prometne varnosti in 42 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 41  prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 24. primerih.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec so v petek, okoli 18.30 ure, obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. 19-letni voznik je med vožnjo sprožil neznano eksplozivno sredstvo. V eksploziji, ki je bila tako močna, da je poškodovala vetrobransko steklo in armaturno ploščo, se je voznik hudo poškodoval. Trije sopotniki so jo na srečo odnesli  brez poškodb.

Na Cesti na Dobrovo v Celju so v petek zvečer obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel denarnico s plačilnimi karticami in dokumenti. Storilec je v bližini poskušal vlomiti še v eno hišo, vendar mu na srečo ni uspelo vstopiti.

Vlom v stanovanjsko hišo so v petek obravnavali tudi v Vojniku. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi terasna vrata. Ukradel je gotovino in  več zlatnine in ur.

V soboto so bili obveščeni o tatvini akumulatorja, ki ga je neznani storilec ukradel z delovišča na Prevaljah.

V Gornjem Gradu so obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je pri demontaži mostu poškodoval 22-letni delavec. Nanj je padel železen profil. 22-letnik je pri delu uporabljal predpisano zaščitno opremo.

V soboto so bili obveščeni o vlomu v stanovanje na Vojkovi ulici v Celju. Storilec je ukradel gotovino in zimsko jakno.

V Ločici ob Savinji so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Včeraj so vlom v stanovanjsko hišo obravnavali še v Višnji vasi. Storilec po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

V Celju, na parkirišču za avtodome, so obravnavali vlome v več avtomatov.

Včeraj dopoldne so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Šoštanju, kjer je  38-letni delavec padel s strehe, približno tri metre v globino na betonska tla. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Nedovoljen prestop državne meje

V Dobovcu so včeraj ustavili voznika osebnega vozila, državljana Ukrajine, s katerim so bili v vozilu štirje državljani Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili. Turški državljani so zaprosili za mednarodno zaščito.