Na območju Mute voznik osebnega vozila trčil v voznika motornega kolesa

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 825 klicev občanov. 231 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih. 61 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 100 s področja prometne varnosti in 83 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Minuli vikend so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri z lažjimi poškodbami  in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj, okoli pol enih, obravnavali na območju Mute. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je v križišču prehiteval voznika motornega kolesa,  ki je zavijal v levo. V trčenju se je voznik motornega kolesa lažje poškodoval, njegova sopotnica pa huje.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 35. primerih.

Kriminaliteta

 

Na območju Letuša je neznani storilec iz počitniške hišice ukradel kopalniško opremo in več drugih stvari. Lastniki pogrešajo tudi toplotno črpalko.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec vlomil v gostinski lokal, ki zaradi prenove trenutno ne obratuje. Storilec je ukradel več steklenic žganja in več cigaret.

V Celju je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico.

V soboto so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Rečice ob Savinji. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

V Razgorju je neznani storilec iz vrtne ute ukradel električno kolo.