Na območju Dravograda obravnavali vinjenega voznika osebnega vozila

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 162 klicev občanov. 49 klicev je bilo interventnih. 13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 19 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Okoli poldneva smo v Logarski dolini obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala s ceste, pri čemer se je vozilo obrnilo na streho.

Na območju Dravograda smo včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 0,76 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na Teharski cesti v Celju je včeraj, okoli 15.45 ure, prišlo do prometne nesreče. Neznani mlajši kolesar je trčil v peško. Kolesar je na kraju ustavil, se peški opravičil in jo vprašal, če se je poškodovala. Ko mu je zatrdila, da je z njo vse v redu, je odpeljal naprej. Peška je kasneje zaradi bolečin iskala zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Celje, kjer so
ugotovili, da se je pri padcu lažje poškodovala. Udeleženega kolesarja pozivamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Celje.

Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj gotovine in zlatnine.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

V Štorah smo obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Storilec je na vozilu poškodoval sprednje steklo in oba brisalca.

V Zgornji in Spodnji Vižingi ter na Remšniku je neznani storilec poškodoval okoli 30 plakatov.

Na območju Mežice smo včeraj obravnavali gozdni požar. Ogenj je uničil približno hektar gozda. Požar so pogasili gasilci. Z zbiranjem obvestil o vzroku požara nadaljujemo.

PU Celje