Na območju Dobovca so izsledili 11 državljanov Afganistana, ki so nezakonito prečkali državno mejo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 631 klicev občanov. 171 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 60 s področja prometne varnosti in 29 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, dveh z lažjimi in petintridesetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

V noči iz petka na soboto smo v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Povzročil jo je 22-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Kotljam. 22-letnik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ravno v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 41-letni voznik osebnega vozila. Vozili sta čelno trčili. V trčenju se je 41-letni voznik hudo poškodoval, 22-letni povzročitelj prometne nesreče pa lažje. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V petek zvečer smo v Celju obravnavali voznika tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal, da je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Voznika smo pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

V istem večeru smo v Celju obravnavali še voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal dobrih 1,7 promilov alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

V trgovini trgovskega centra v Celju smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz sefa, v skladiščnih prostorih ukradel gotovino. Neznanca je v prostorih zalotila zaposlena, vendar je uspel pobegniti.

V Šoštanju je neznanec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel dva e-skiroja.

V Celju smo obravnavali vlom v gostinki lokal. Storilec je ukradel menjalni denar.

V Nazarjah smo obravnavali poskus vloma v gostinki lokal. Storilcu v lokal ni uspelo priti, lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Nezakonite migracije

Na območju Dobovca smo izsledili 11 državljanov Afganistana, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje