Na mejnem prehodu Dobovec ustavili voznika iz Srbije, ki je prevažal štiri državljane Kitajske

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali deset prometnih nesreč z materialno škodo. Enemu vozniku smo zasegli vozilo, saj ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Žalski policisti so včeraj nekaj pred 19.30 uro v Grižah, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v stanovanjski objekt. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je pokazal 0.89 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Nedovoljen prehod državne meje

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje, na mejnem prehodu Dobovec, ustavili voznika osebnega vozila, državljana Srbije, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Kitajske. Vozniku so policisti odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po členu 308. Kazenskega zakonika. Postopki s tujimi državljani in voznikom so še v teku.