Na letošnjem WinterStrike Festu na Ravnah bo nastopila tudi skupina Thraw

Na letošnjem Winter Strike Festu, ki se zgodil letos marca v KMKC Kompleksu na Ravnah na Koroškem, bo nastopila tudi skupina Thraw. Po desetih letih se skupina vrača na domač oder. Člani Thraw so svetovno znani basist in vokalist skupine Tilen Hudrap, kitarist Domen Hudrap, kitarist Ožbej Paternuš in bobnar Lenart Mlinar. Spodaj si lahko preberete biografijo skupine, ki jo je za naš portal pripravil Lenart Mlinar.

 

Thraw, ki ga je leta 2006 ustanovil Domen Hudrap (mlajši brat ikoničnega slovenskega basista Tilena Hudrapa (Pestilence, Paradox, Testament (v živo), U.D.O, Dirkschneider (ex- Accept)) se je takoj po ustanovitvi povzpel v ospredje obujenega thrash gibanja 2000-ih.  V naslednjih treh letih je skupina odigrala številne nastope po vsej državi in tujini ter nastopila na nekaterih najbolj znanih Open Air Festivalih, vključno z legendarnim Metal Campom, kjer si je skupina oder delila s Helloween, Blind Guardian, Opeth, Morbid Angel, Tankard in mnogimi drugi, kot tudi številni drugi festivali, kot je Metal Mania Open Air (z Exodus, Pro-Pain …).

Kmalu potem je skupina podprla enega izmed svojih največjih zgodnjih glasbenih vplivov, bay area thrash ‘bogove’ Heathen. Sledil je izzid zelo hvaljenih EP-jev “Injecting Hate” in “Encephalic Opressions”, ki sta utrdila svoje mesto med najboljšimi novejšimi thrash skupinami novega tisočletja. Thraw so vedno imeli edinstven zvok in pristop v thrash zvrsti, dodajanju ogromno glasbenih elementov absolutno brez nobenih omejitev, kar je bilo jasno prikazano na njihovem debitantskem albumu “Decoding the Past”, ki ga je masteriziral in soproduciral svetovno znani ameriški producent Juan Urteaga (Exodus, Machine Head, Testament, Sadus…), izdan leta 2013 in požel mednarodno slavo ter bil globalno distribuiran preko založbe Metal Tank Records.

Thraw so v prihodnjih letih še naprej izdajali glasbo (Doomsday Code, Transforming Reality in Gunshot Treatment, če naštejemo le nekatere) in ostali umetniško aktivni. Leta 2021, ki je zaznamovalo 15. obletnico delovanja skupine, je prineslo tudi spremembo zasedbe: bobnarski stol je prevzel Lenart Mlinar, dolgoletni prijatelj benda, ki se je pridružil bratoma Hudrap in O. Paternušu. Z novo ustaljeno zasedbo in energijo, ki izžareva številne ideje, nastale med pandemijo korona virusa, se je skupina podala v studio in posnela single, ki se brez težav kosa z visokim standardom njihovih preteklih izdaj in jih zelo verjetno tudi preseže: “Century Of Enslavement”.