Na Koroškem konec tedna ustavili nekaj voznikov s prekomerno količino alkohola v krvi

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 809 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

 

Petek, 22. julij 2022: Petkovo dogajanje so zaznamovali vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V Lembergu pri Novi Cerkvi smo v petek popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je najprej trčil v stanovanjsko hišo in nato še v gasilski dom. Vozniku, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja smo vozilo zasegli. Voznik je imel v krvi 2,7 promilov alkohola. Sledi obdolžilni predlog. Na Koroškem smo v večernih urah ustavili mladoletnega voznika osebnega vozila, ki je vozil, ker je bil oče, ki je bil z njim v avtomobilu pod vplivom alkohola. Očetu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,4 promila alkohola v krvi. Vozilo smo zasegli. Zoper očeta sledi obdolžilni predlog. Okoli 21. ure nas je občan obvestil, da na avtocesti na območju Dramelj, v smeri proti Ljubljani, vozi voznik, ki kaže očitne znake alkoholiziranosti. Voznika smo izsledili na avtocestnem počivališču Lopata, potem, ko je vozilo že zapustil in zaspal na klopci. V krvi je imel 2,3 promile alkohola. Sledi obdolžilni predlog. Na Muti smo v večernih urah ustavili voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobro promilo alkohola v krvi, v Radljah ob Dravi pa voznika, ki je imel 1.7 promilov alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Sobota, 23.julij 2022: Tudi sobotno dogajanje je zaznamovala vožnja pod vplivom alkohola. V Mozirju smo v popoldanskih urah ustavili voznika, ki je imel 1.8 miligramov alkohola v krvi. Dobro promilo alkohola v krvi je imel voznik osebnega vozila, ki smo ga v večernih urah ustavili v Slovenj Gradcu. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Nedelja, 24. julij 2022: Okoli enih zjutraj nas je občanka iz Tkalske ulice v Celju obvestila o neznanem moškem, ki je na več vozilih prerezal pnevmatike. Na kraju smo prijeli 62-letnega moškega, ki je z nožem prerezal pnevmatike na treh vozilih. Nož smo mu zasegli, sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. V Pongracu je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel kolo znamke Rog. V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v vrtno uto in ukradel tri akumulatorske baterije. V Šempetru v Savinjski dolini smo danes, okoli pol enih zjutraj, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel 1,3 promila alkohola. Ker je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja smo mu zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.