Na Koroškem dva voznika vozila krepko pod vplivom alkohola

Na Koroškem sta dva voznika vozila močno pod vplivom alkohola, na Celjskem je voznik vozil krepko prehitro, voznica na avtocesti pa je vozila s prekratko varnostnorazdaljo in brez vozniškega dovoljenja.

Neprilagojena hitrost je še vedno najpogostejši razlog za povzročitev najhujših prometnih nesreč. Alkohol pa tako ali tako nikakor ne sodi v promet. Za varnost na cestah, sploh avtocestah, kjer so hitrosti visoke, pa je zelo pomembna zadostna varnostna razdalja.

Na Koroškem so včeraj obravnavali dva voznika, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola, na Celjskem pa prehitrega voznika in voznico, ki je na avtocesti vozila s prekratko varnostno razdaljo in brez vozniškega dovoljenja.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v dopoldanskih urah med izvajanjem poostrenega nadzora na avtocesti, izven naselja Trnava, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji ustavili voznico osebnega avtomobila, ki ni imela ustreznega vozniškega dovoljenja, saj ji je leta 2020 prenehalo veljati zaradi sodbe sodišča. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so ji vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Poleg omenjene voznice so včeraj dopoldne prometni policisti med izvajanjem meritev hitrosti, na regionalni cesti izven naselja Vransko, obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je izven naselja Vransko, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 90 km/h, vozil s hitrostjo 155 km/h. Zaradi storitve hujšega prekrška cestnoprometnih predpisov so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi še obdolžilni predlog.

Dravograjski policisti so v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je izsili prednost voznici osebnega vozila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,26 miligramov alkohola v krvi ali drugače povedano okoli dve in pol promili alkohola v krvi. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so v popoldanskih urah obravnavali voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar je okoli 1.8 promilov alkohola v krvi. Tudi njemu soo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo na pristojno okrajno sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog. Vsem štirim voznikom sledijo sankcije v višini najmanj 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Policija vse udeležence cestnega prometa poziva, naj upoštevajo cestno prometne
predpise, hitrost vožnje naj prilagodijo veljavnim omejitvam, razmeram na voziščih in svojim vozniškim sposobnostim, vozijo naj z ustrezno varnostno razdaljo, preden sedejo za volan pa naj nikar ne uživajo alkohola.