Na Koroškem 13 okužb s koronavirusom

Ko smo 15. marca poročali o prvem primeru okužbe z virusom covid-19 na Koroškem, je bilo v Sloveniji že skupno 216 okuženih. Danes je na državni ravni okuženih 383 oseb, od tega 13 na Koroškem. Šest okužb je na območju Slovenj Gradca, tri na Ravnah na Koroškem, v Črni na Koroškem, Dravogradu, Podvelki in na Prevaljah pa po ena okužba.

Koroška je po številu okužb nekje v sredini med slovenskimi regijami, najhuje je trenutno v osrednjeslovenski regiji, sledi ji jugovzhodna Slovenija. »Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 107 iz osrednjeslovenske, 55 iz jugovzhodne Slovenije, 50 iz savinjske, 29 iz podravske, 20 iz gorenjske, 13 iz koroške, 12 iz primorsko-notranjske, deset iz pomurske, osem iz obalno-kraške, štirje iz goriške, dva iz zasavske in en iz posavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov,« je zapisano v poročilu Civilne zaščite za dne 19. marca.

Evropa se zapira

Vse evropske države pa poostrujejo tudi nadzor na meji. Avstrijci so nedavno uvedli zdravstveni nadzor potnikov na mejnih prehodih, kar pomeni, da v Avstrijo ni mogoče vstopiti brez zdravniškega potrdila o negativnem testu na covid-19. Izjema so le avstrijski državljani in osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Avstriji.