Na Konjiškem prijeli dva Madžara, ki sta vlamljala v stanovanjske hiše

Prejšnji četrtek, okoli 19. ure, so bili konjiški policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju. Storilca sta ukradla denar in pobegnila. V nadaljevanju so občani opazili vozilo madžarskih registrskih oznak in voznika, ki jim je bil sumljiv ter ga zadržali do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da gre za voznika, ki je čakal vlomilca. Vozniku so odvzeli prostost, vozilo pa zasegli. Vlomilca sta peš pobegnila s kraja.

 

Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaji in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta slednja opazila policiste, sta odvrgla kolesi in
zbežala. V nadaljevanju sta v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidnost, bila je noč in gosta megla, zapeljala z vozišča, vozilo pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega so izsledili, ko je peš hodil po avtocesti.

Obema osumljenima, tako vozniku, ki je v vozilu čakal vlomilca in so ga opazili občani, kot storilca, ki so ga prijeli na avtocesti, so odredili pridržanje in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor. Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. V zaseženem vozilu so našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju
Policijske postaje Celje. O sostorilcu, ki je pobegnil, še zbirajo obvestila.

Oba osumljena sta državljana Madžarske stara 33 in 37 let. Na območju Slovenije še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem.

Vsa tri vozila, ki so bila ukradena, so bila odklenjena, s kontaktnimi ključi v ključavnicah. Pri iskanju storilcev so pred hišami naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena. Občane zato opozarjajo, naj vozila parkirana pred stanovanjskimi stavbami skrbno zaklepajo. S tem ko puščajo vozila odklenjena in po možnosti še s ključi v ključavnicah, storilcem zelo olajšajo delo.