Na jutrišnjem protestu v Ljubljani tudi zahteve za 3. razvojno os

Med 15 zahtevami jutrišnjega protesta v Ljubljani, ki se prične ob 16. uri na Pogačarjevem trgu, je tudi zahteva za izgradnjo 3. razvojne osi kot absolutne prioritete pri gradnji infrastrukture v Sloveniji. Na to cestno povezavo Korošci čakamo že desetletja, nikoli pa ta povezava ni bila prioriteta za slovensko državo.

Program protestnega shoda Rešimo Slovenijo se bo 10. oktobra začel ob 16. uri na Pogačarjevem trgu, kjer bodo nastopili glasbeniki, pevci, folklorne skupine, osrednji del progama pa bo pred Prešernovim spomenikom ob 17. uri, kjer bo nastopila tudi skupina Pepel in kri ter Alfi Nipič s svojimi muzikanti. Iz vse Slovenije bodo organizirani tudi avtobusni prevozi, tudi s Koroške, od koder bo avtobus peljal od Radelj ob Dravi preko Dravograda do Raven in od tam proti Slovenj Gradcu in dalje proti Ljubljani.

Pobudo za ta protest je dal Franc Kangler, nekdanji poslanec in mariborski župan, danes pa državni svetnik, ki ga je ujezilo dejstvo, da je sodišče izbrisalo dolg družini Janković v višini 29 milijonov. To je bil le povod, razlogi so seveda veliko obsežnejši.

Zahteve protesta Rešimo Slovenijo