Na črnjanskem maratonu tudi maratonec Pahor

V okviru letošnjega turističnega tedna v Črni na Koroškem bodo otvorili prenovljen stadion, novost je tudi srečanje občanov Črne in Solčave na Grohatu. Med 10. in 20. avgustom se bo odvilo več kot 80 prireditev, manjkal pa ne bo niti predsednik RS Borut Pahor, ki se bo udeležil celo maratona.

Turistični teden v Črni na Koroškem letos nekaj posebnega

»V Črni na Koroškem se, pod vodstvom Turističnega društva Črna in ob sodelovanju občine in drugih društev ter posameznikov v občini, v drugi polovici meseca avgusta vsako leto organizira koroški turistični teden. Gre za tradicionalno prireditev, ki je med najstarejšimi v Sloveniji in poteka že od leta 1955. Vsako leto priredijo več kot 50 različnih zabavnih, kulturnih in športnih prireditev, razstav, predavanj ter odrskih nastopov,« na spletni strani občine opisujejo vsakoletni dogodek, ki ga vsi Črnjani, pa tudi drugi Korošci, nestrpno pričakujejo.

Letošnji turistični teden pa bo nekaj posebnega, saj bodo v okviru dogodka otvorili največjo letošnjo infrastrukturno naložbo, in sicer prenovljen nogometni stadion. Sredstva za naložbo, vredno 400 tisoč evrov, sta prispevali država in Fundacija za šport. Črno na Koroškem pa bo v okviru odprtja prenovljenega stadiona, to je 12. avgusta, obiskal sam predsednik države Borut Pahor. Nazadnje se je v Črni na Koroškem udeležil Vseslovenskega srečanja pod Najevsko lipo, na turističnem tednu pa bo sodeloval tudi na Maratonu kralja Matjaža.

Za nepozabno odprtje bodo poskrbeli Modrijani

Letošnja novost je tudi srečanje občanov občin Črna na Koroškem in Solčava. Srečanje bo na koči na Grohatu, ki leži med omenjenima občinama. Poleg tega pa se bodo zvrstile še preostale vsakoletne tradicionalne prireditve, ki privabljajo številne Korošce. Dogodek, ki bo trajal od 10. do 20. avgusta, bo ob Mušeniški žagi otvoril najbolj priljubljen slovenski narodnozabavni ansambel Modrijani, zaključili pa ga bodo z mednarodnim srečanjem folklornih skupin. Seveda pa bo turistični teden popestril tudi tradicionalni kramarski sejem, ki bo 15. avgusta, pričakujejo pa več kot 100 stojnic in več tisoč obiskovalcev.

NK