Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti PU Celje obravnavali tatvino okoli 700 litrov goriva

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 261 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih. 29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 7 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 4 prometne nesreče z materialno škodo.

Vozniku, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so na območju Vitanja zasegli vozilo. Voznik je vozil tudi pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel več kot promilo in pol alkohola v krvi. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V Celju so obravnavali tatvino osebnega vozila Renault Clio, RT, bele barve letnik 2017. Neznani storilec je vozilo ukradel s parkirišča Nušičeve ulice.

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino okoli 700 litrov goriva, ki ga je neznani storilec ukradel iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila.

Včeraj so bili na PU obveščeni, da je neznani storilec v obdobju zadnjih nekaj mesecev,  iz podzemnega rezervoarja za kurilno olje ob počitniški hišici na Rogli, ukradel dobrih 800 litrov kurilnega olja.

V Velenju so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec najverjetneje ni ničesar ukradel, lastniku je za dobrih 800 € škode povzročil s poškodovanjem dvojnih vrat.

Nekaj pred poldnevom so bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Šentjanžu, na območju Rečice ob Savinji. V nesreči se je poškodoval 53-letni moški, ki je med pritrjevanjem kovinskih profilov na nadstrešku, padel z lestve, okoli 3 metre globoko. Hudo poškodovanega 53-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.