Minuli teden se je končala skoraj dva meseca dolga prenova mostu čez Dravo v Velikovcu. V celoti prenovljen most, ki je bil v času prenove v celoti zaprt za promet, je od sobote ponovno odprt.

Most čez Dravo pri Velikovcu, ki povezuje okrožno mesto z gospodarskim območjem južno od Drave, je bil od konca julija do 11. septembra v celoti zaprt za promet, saj je bil po 60. letih od izgradnje potreben celovite prenove. Obseg prometa je na tem delu precej visok, dnevno most uporablja do 11.500 vozil, vključno z več tisoč tovornjaki.

Varnostna preverjanja so na mostu, ki je s 540 metri najdaljši most avstrijskega državnega cestnega omrežja, pokazala številne pomanjkljivosti. Obnovljeno ni le cestišče, temveč so odstranili in obnovili tudi celoten razpon mostu v dolžini 15 metrov. Prenova mostu poleg večje prometne varnosti zagotavlja tudi zmanjšanje hrupa, poročajo avstrijski mediji. Projekt prenove je stal 1,35 milijonov evrov.

Odprtje mostu je bilo težko pričakovano, saj je popolna zapora negativno vplivala na poslovno in turistično okolje Velikovca. Ves promet je bil preusmerjen na dva obvoza, in sicer na Edlich ali Tainach.