Močno pijan voznik po avtocesti vozil 240 km/h

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v  zadnjih 24. urah prejeli 252 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo.

Na avtocesti, na območju Tepanja, so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 130 km/h, vozil 240 km/h. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dve promili in pol alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

 

Včeraj so bili obveščeni o dveh vlomih v stanovanjski hiši in sicer na Proseniškem in v Bukovlju V obeh primerih je storilec ukradel gotovino in zlatnino.

Na Vranskem sta neznana storilca poskušala vlomiti v počitniško hišico. Storilca sta pobegnila, ko sta videla, da so ju opazili sosedje.

Na Ponikvi je neznani storilec vstopil v poslovne prostore in iz pisarne ukradel gotovino.

V gozdu v Pirešici so obravnavali nesrečo pri delu. Deblo, ki je zdrselo po strmini, je 20-letnemu moškemu huje poškodovalo nogo.

Nekaj čez 14. uro so bili obveščeni, da je na parkirišču Aškerčeve ulice v Celju zagorelo osebno vozilo. V omenjenem primeru obstaja sum požiga.