Mladinci OK Fužinar do zmage v pokalu

V tretjem krogu Pokala Slovenije v odbojki so se mladi odbojkarji domačega OK Fužinar SIJ Metal Ravne srečali z ekipo OK Korvolley iz Mislinje.

 

Pokal Slovenije v odbojki, 3. krog; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Gledalcev 60, sodnika: Marko Rožej, Špela Bezjak.

Fužinar mladi : Korvolley Mislinja  3 : 0 (10, 15, 21).

 

Fužinar mladi: Slatinšek 7, Maček, Zmagaj N. 4, Ručigaj 18, Vučetić, Repnik 8, Jamnik, Zmagaj J. 4, Skudnik, Drevenšek 18, Dobrodel, Hribernik (L).  TRENER: Mitja Jež.

Korvolley Mislinja: Lichtenegger G. 5, Vetrih 2, Slemenik 6, Plankelj 9, Plevnik 1, Kac, Polovšak 3, Božič Zaveršnik 2, Tomšič 1, Martinc, Lichtenegger B. (L), Križaj (L). TRENER: Vuk Delić.

 

V tretjem krogu Pokala Slovenije v odbojki so se mladi odbojkarji domačega OK Fužinar SIJ Metal Ravne srečali z ekipo OK Korvolley iz Mislinje. Tekma kadetske ekipe domačega Fužinarja, okrepljena z nekaj mladinci domačega mladinskega pogona proti drugoligašu iz Mislinje, je bila za domačine težko pričakovana.

Odbojkarji Fužinarja, aktualni kadetski državi prvaki, so odlično vstopili v tekmo in hitro povedli s 6 : 2. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju odbojkarjev iz Raven, saj so s pogumno igro v napadu in bloku nizali točko za točko in povedli z rezultatom 11 : 4. Razlika je naraščala tudi proti koncu niza (21 : 9), ki so ga mladi Ravenčani zlahka zaključili v svojo korist z rezultatom 25 : 10.

Tudi začetek drugega niza je potekal po željah domačinov, saj odbojkarji Korvolley Mislinje nikakor niso mogli držati stika z motiviranimi mladimi igralci Fužinarja (7 : 1). Nadaljevanje niza je prineslo zanimivejšo tekmo, saj so gostje iz Mislinje ujeli boljši ritem in z nizom točk zmanjšali rezultat na 11 : 7. A sledilo je nekaj odličnih točk domačinov in rezultatsko so se spet oddaljili od gostov iz Mislinje (16 : 9, 19 : 11).  V zaključku niza smo gledali izmenjavanje točk na obeh straneh, a prednost mladcev Fužinarja je bila tako velika, da so zlahka osvojili tudi drugi niz z rezultatom 25 : 15.

Tretji niz se je začel z boljšo igro odbojkarjev iz Mislinje, ki so hitro povedli s 4 : 2. Kaj kmalu je sledil preobrat in odbojkarji Fužinarja so preobrnili rezultat in povedli z 9 : 5. To je zopet zbudilo goste iz Mislinje, ki so z nizom lahkih točk rezultat izenačili na deseti točki. V izenačenem nadaljevanju tekme sta obe ekipi nizali točke in nobeni se ni uspelo rezultatsko odaljiti. Manjšo prednost so si ob rezultatu 17 : 15 priigrali mladinci ravenskega Fužinarja. To prednost so domačini lepo ohranjali tudi v nadaljevanju niza, ki so ga nazadnje osvojili z rezultatom 25 : 21. Tako so mladi odbojkarji OK Fužinar SIJ Metal zasluženo slavili z rezultatom 3 : 0 in znova dokazali, za kako nadarjeno generacijo mladih ravenskih odbojkarjev, ki v prvi kadetski in mladinski ligi v letošnji sezoni ne poznajo poraza, gre.

Mitja Jež, trener OK Fužinar mladi: »Pred tekmo se o končnem rezultatu tekme s fanti nismo pogovarjali, saj smo navsezadnje igrali proti članski ekipi, v kateri nastopajo veliko bolj izkušeni igralci. Kljub temu smo se zavedali svojih kvalitet, naš cilj je bil prikazati agresivno in napadalno igro. Slednje nam je tudi uspelo in mislim, da so fantje danes dokazali, da se lahko enakovredno kosajo tudi z bolj izkušenimi ekipami iz višjega ranga tekmovanj.«