Mladinci Fužinarja in Nafte so se na Ravnah razšli z neodločenim izidom

Na Ravnah je bila včeraj odigrana prva kvalifikacijska tekma za popolnitev prve slovenske mladinske nogometne lige. Fužinar in Nafta sta se razšla z 2:2. Z rezultatom so lahko bolj zadovoljni gostje, saj je imel Fužinar več zrelih priložnosti za zadetek, Ravenčani so zastreljali tudi enajstmetrovko. Nafta je od 23. minute igrala z igralcem manj, saj je bil izključen Maj Plej. O moštvu, ki bo naslednjo sezono igralo v prvi ligi, bo tako odločila druga tekma, ki bo v soboto v Lendavi. 

 

Ravenčani so odločno krenili proti gostujočim vratom, toda dve priložnosti na začetku tekme niso realizirali. Gostje so povedli iz enajstmetrovke, strelec je bil Pigac.

Po izključitvi M. Pleja zaradi prekrška nad Krebsom so mladi igralci Fužinarja uspeli priti do preobrata. Po podaji Krebsa je najprej zadel Kotnik, po asistenci Vukelića pa je bil uspešen še Fink.

Gostje so do izenačenja prišli po novi enajstmetrovki. Tokrat je bil domači vratar Vertačnik blizu uspeha, šel je v pravo smer in bil ‘na žogi’, a je strel Pigaca le končal malenkost čez črto.

Najlepšo priložnost za zmago Fužinarja je imel Turičnik, a je njegov strel z enajstih metrov gostujoči vratar obranil.

Glede na videno na prvi tekmi imajo mladinci Fužinarja lepe možnosti, da pridejo v Lendavi do zmage in uvrstitve v prvo ligo. Predvsem v fazi napada so močnejši od nasprotnika. Biti pa morajo bolj koncentrirani v zaključkih akcij in realizaciji priložnosti.