Mislinji finančna pomoč tudi iz Slovenj Gradca

Občini Mislinja, kjer je neurje povzročilo milijonsko škodo, sta s finančnimi sredstvi na pomoč priskočili občini Velenje ter Slovenj Gradec. Od občine Velenje prejmejo 15 tisoč evrov donacije, Slovenj Gradec pa jim je namenil 20 tisoč evrov.

Konec junija in v začetku julija je občino Mislinja dvakrat prizadelo hudo neurje. Meteorne vode in hudourniki so zalivali objekte, poplavljene so bile ceste in kmetijska zemljišča, težave so povzročali tudi plazovi. Skupna škoda je ogromna, župan Bojan Borovnik je za STA ocenil, da je neurje povzročilo za več kot milijon evrov škode.

Sanacija škode je veliko breme za občinski proračun, Mislinji sta s finančnimi sredstvi na pomoč že priskočili sosednji občini Velenje in Slovenj Gradec. V Velenju se odločili za donacijo v višini 15 tisoč evrov, slovenjgraški občinski svet pa je nedavno na pobudo župana Tilena Kluglerja sprejel sklep, da Mislinji donirajo 20 tisoč evrov. Sredstva bo MO Slovenj Gradec nakazala iz zagotovljene proračunske rezerve za leto 2019.

»Sosednji občini Mislinja želimo, da bi posledice ujme čim prej odpravili v upanju, da bodo donirana sredstva vsaj nekoliko olajšala sanacijo hude gospodarske škode, ki smo ji bili priča,« so zapisali na spletni strani občine Slovenj Gradec.