‘Mislim, da smo 90. obletnico kluba obeležili tako, kot se spodobi’

David Kavtičnik je lansko leto na čelu NK Korotan zamenjal dolgoletnega predsednika Martina Potočnika. V letošnjem letu se je članska ekipa po lanskem izpadu znova uvrstila v 3.SNL vzhod, za kar ima gotovo tudi sam velike zasluge, saj je pomagal sestaviti moštvo, ki je osvojilo naslov prvaka v 1.MNZ Maribor in poskrbel za finančno stabilnost kluba. Letos Korotan obeležuje 90 letnico ustanovitve, odigrana sta bili ‘tekma legend’ in koroški derbi v tretji ligi, skratka, tem za pogovor z njim je bilo kar nekaj.

 

E-Koroška: Ali bi se najprej na kratko predstavili?

Kavtičnik: Preprost, pošten, marljiv, ljubitelj nogometa ter oboževalec Korotana.

E-Koroška: Lansko leto ste postali prvi mož NK Korotan, kaj vam to pomeni?

Kavtičnik: Že od nekdaj sem si želel voditi kakšen klub, vendar nikoli nisem dejansko verjel, da bo do tega prišlo. To zaupanje bivšega predsednika Martina Potočnika, si štejem v čast.

E-Koroška: Kakšne cilje ste si zadali?

Kavtičnik: Največji cilj, je seveda bil takojšen preboj v tretjo ligo, kar nam je nato tudi uspelo. Sedaj je cilj članske ekipe TOP 5 v ligi, oziroma zgornja polovica lestvice, mogoče priti v 2SNL z mladinsko ekipo, glavni cilj pa stabilnost kluba, tako finančno kot z mlajšimi selekcijami.

E-Koroška: Letos se je Korotan spet vrnil v 3.ligo, kako ste doživeli ta uspeh?

Kavtičnik: Kot vsak ta pravi navijač Korotana, mogoče samo z malo več čustvi.

E-Koroška: Letos je 90-letnica kluba, kako ste jo oziroma še boste obeležili?

Kavtičnik: Mislim, da smo 90. obletnico kluba obeležili tako, kot se spodobi. Bila je tekma legend (hvala Robiju ter Naniju za organizacijo), takšne tekme se sam osebno ne spomnim, da bi bila že kdaj prej, bila je veteranska tekma z Primorjem, uvrstili smo se nazaj v 3SNL, z u15 smo ustvarili lep ‘Plavi turnir’, uspešen kamp Hermana Čepelnika…

E-Koroška: 1.septembra je bila na Prevaljah odigrana tekma legend, nastopili so nekdanji igralci Korotana iz prvoligaških časov, prisotni so bili nekdanji trenerji, člani vodstva kluba. Kako ste doživeli ta dogodek?

Kavtičnik: Odličen dogodek, vesel sem, da sem lahko bil del tega, vesel, da je bil dogodek humanitarno obarvan, števila igralcev, ki so se odzvali na povabilo, števila gledalcev, zbranih prostovoljnih prispevkov itd.

E-Koroška: Bilo je nekaj kritik predvsem glede vabil ostalim bivšim igralcem, članom, tudi reklama ni bila najboljša. Bi se lahko Korotan ob tem bolj angažiral,  konec koncev sta večino stvari organizirala Robert Zec in Nani Matjašič? 

Kavtičnik: Seveda bi se verjetno marsikaj splaniralo bolje. Kar se tiče samega vabila bivšim igralcev, smo preko facebooka povabili vse bivše igralce, navijače, podpornike, člane kluba, se pravi čisto vsak, ki je imel željo, bi pri samem dogodku lahko sodeloval, na takšen ali drugačen način. Povabil se nismo lotili individualno, ravno zaradi tega, da ni zamer, ker se na nekoga nehote pozabi. Seveda pa nikoli in nikdar ne zavrnemo pomoči, v kakršnikoli obliki.

E-Koroška: Poglejmo spet na člansko ekipo. Kaj pričakujete v letošnji sezoni, kakšen je glavni cilj?

Kavtičnik: Osebno je moj glavni cilj to, da imamo do začetka spomladanskega dela že zagotovljen obstanek v ligi, upam pa seveda na malo več.

E-Koroška:  V nedavnem koroškem derbiju je Korotan kar s 5:0 premagal Dravograd. Vaš komentar?

Kavtičnik: Z vsem spoštovanjem do nogometnega kluba Dravograd, je bil tak razplet pričakovan.

E-Koroška:   Zdi se, da koroški klubi med sabo ne sodelujete najboljše, da se nekako ne morete povezati, kot bi bilo treba?

Kavtičnik: Poleti smo imeli idejo, smo imeli tudi sestanke na to temo, ampak v praksi se na žalost (spet) ni izšlo. Ideja, o sodelovanju se mi še vedno ‘dopade’, sem oziroma smo pripravljeni sodelovati z vsakim, ker mislim, da bo sodelovanje med klubi Mežiške doline slej kot prej tako ali tako nujno potrebno.

E-Koroška:   Kakšna je bodočnost Korotana, kaj si vi osebno želite?

Kavtičnik: Trenutno si najbolj želim za člansko ekipo poiskati generalnega sponzorja kluba, da bi lahko vse potekalo bolj gladko, nemoteno. Si pa seveda kot nasploh v življenju, tudi pri nogometu želim vedno več. Mogoče bi lahko ob le-tem začeli gledati tudi višje na lestvico, mogoče celo na preboj.  V glavnem je pa moj cilj neko zdravo okolje okoli kluba, dober odnos z igralci, trenerji, navijači, starši otrok, ki trenirajo pri nas. Da pridobimo na številu otrok v mladinskih selekcijah, da radi prihajajo na treninge, tekme, se družijo in tako dalje…