Ministrstvo za gospodarski razvoj: Priprave interventnih ukrepov za turizem in gospodarstvo so v zaključni fazi

Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc je na včerajšnjem zasedanju Strokovnega sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje ter zasedanju Strokovnega sveta za turizem s predstavniki gospodarstva ponovno pretresal vsebino predloga Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije #covid19. Ta je zaključil svojo pot v drugi medresorski obravnavi.

Gospodarstvo pozdravlja napore ministrstva pri pripravi zakona in argumentaciji pomena le-tega znotraj Vlade RS, vendarle pa ocenjuje, da je v zakonu še nekaj manjkajočih ukrepov. Državni sekretar Zajc tvorno sodelovanje gospodarstvenikov pozdravlja in sogovornike poziva, da svoje pripombe čimbolj natančno specificirajo: »Želimo, da zakon resnično naslavlja realne in tiste najbolj akutne izzive gospodarstva. Predlog zakona smo pisali skupaj in prav je, da tudi zaključimo tako.«

Ob tem poudarja, da je predlog zakona rezultat pogajanj, nekakšen kompromis želja in možnega. Državni sekretar je tako na obeh sejah ponovno poudaril dejstvo, da ne gre za deveti protikoronski paket ukrepov, zato vanj ni mogoče umestiti tako široke palete ukrepov, ko bi si posamezni deležniki želeli, temveč gre za predlog zakona, ki primarno naslavlja izzive turističnega sektorja oz. z njim širše povezanih dejavnosti – te je epidemija najbolj prizadela.

Več preberite TUKAJ.