Minister Gantar odsvetuje dopustovanje na Hrvaškem, v kratkem pa bi bila lahko za Slovence na Hrvaškem odrejena tudi karantena

Zdravstveni minister Tomaž Gantar se je včeraj popoldne srečal z zastopniki NIJZ-a (Nacionalnega inštituta za javno zdravje) in s svetovalno skupino za Covid-19, nazadnje pa še s predsednikom vlade Janezom Janšo. Ob tem še ni želel sporočiti za javnost kakšne ukrepe se namerava sprejeti, da bi zajezili vnos novih okužb s Hrvaške. 

 

Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer naklonjen uvedbi karantene, vendar pa šele čez nekaj dni, saj je turistom potrebno dati na voljo nekaj dni, da bi se lahko vrnili v Slovenijo tudi brez karantene. Tehnično bi bilo namreč težko izvedljivo, da bi bila več deset tisoč ljudem hkrati odrejena karantena, poroča STA.

Gantar je obenem še pozval vse tiste, ki se vračajo s Hrvaške, da če imajo možnost, da ostanejo v nekajdnevni izolaciji. Obenem vsem tistim, ki še razmišljajo, da bi dopust preživeli pri naših južnih sosedih, le-tega v tej državi toplo odsvetuje, saj število okužb z novim koronavirusom tam strmo narašča.

Več preberite TUKAJ.